Els personatges que adorem de la literatura.

 

Avui vinc a fer una mica el fangirl. Perquè, reconeguem-ho, ho sóc un rato.

 

Al primer blog, que se’m va esborrar (si senyors, si…), vaig fer aquesta entrada i m’ho vaig passar tan bé fent-la que no em fa res repetir! A més vull tenir-la perquè també vosaltres la gaudiu.

 

O així m’ho imagino al meu cap!

 

Però, va no m’enrotllo més. Us presento els personatges literaris que adorem (o que adoro). De vegades no són els protagonistes o els més importants de la història però senzillament ens atrapen. Espero que en compartiu molts dels meus:

 

Ron Weasley

Li cal algun tipus de presentació a en Ron Weasley?

 

 

Estava clar que havia de capitanejar el rànquing dels personatges que adorem. En Ron Weasly és matusser, força mandrós i una mica penques.

 

Però també és divertit, graciós, lleial i… d’allò més natural.

 

En Ron ens ha regalat milers de moments genials a Harry Potter i l’adorem per això.

 

Ronald Weasly and Fleur

Robb Stark

Abans de començar, deixeu-me obrir l’Spotify i posar la banda sonora per introduir aquest personatge.

 

D’acord, ara que la música sona puc introduir el segon personatge del rànquing: El rey en el norte! En Robb Stark de Juego de Tronos sempre m’ha agradat molt.

 

Em va atrapar des d’un primer moment, quan, desapareguts els seus pares, va agafar les regnes de Invernalia i es va posar al capdavant de la família Stark.

 

Robb Stark

Tan bon personatge però acaba sent un noi amb ben poca sort: Guanya les batalles però va perdent la guerra. El traeix una família del seu bàndol. Està esperant un fill i l’assassinen en aquell moment. I així anar fent.

 

Per sort ens queda el moment magnífic en què és anomenat Rey en el Norte. A mi se’m posen els pèls de punta sempre que veig aquesta escena.

 

 

Daenerys Targaryen.

Que no pari la banda sonora de Juego de Tronos perquè aquest personatge també s’ho val.

 

La primera dona del rànquing és la Daenerys, qui sinó? Forta, valenta, independent, mare de tot i amb tots els noms i títols per haver-hi.

 

No us heu anat emocionant amb les petites victòries que ha anat guanyant a la sèrie? La veritat és que n’ha fet de molt bones!

 

Daenerys Targaryen, Juego de Tronos

Per sort, els pronòstics auguren que la Daenerys encara té llarg camí per recórrer. Comptes amb el meu suport pel tron Targaryen! Ara, comparteix-lo amb en Jon Snow!

 

Mentre l’aconsegueixes, escoltarem com cantes una mica de Reggae Targaryen. Val molt la pena!

 

 

 

Katniss Everdeen

Vaja, la Katniss! M’encanta aquesta noia.

 

És malcarada, seca, freda i poc elegant. A part de ser forta, valenta, lluitadora, autosuficient i un llarg etcétera. Una heroïna molt poc comuna. Fins i tot podríem dir una heroïna obligada.

 

M’agrada també perquè el personatge mai busca ser el centre de l’atenció. No busca participar altre cop als jocs ni fer de Sinsajo. Però li acaba passant.

 

A més a més tira l’arc. Què més es pot demanar d’una protagonista de llibre?

 

 

Katniss Everdeen Los juegos del Hambre

 

Ayla

Ai l’Ayla! Em sap tan greu que sigui un personatge tan poc conegut comparat amb els altres. Per qui no ho sàpiga, l’Ayla és la protagonista de El clan de l’oso cavernario, de Jean Auel.

 

Una noia fortíssima tant físicament com mentalment per superar totes les adversitats que li ha tocat viure. No només perquè viu a l’època prehistòrica, sinó també perquè va haver de conviure amb els Homo Neanderthalis quan ella és un Homo Sapiens.

 

Ayla El clan de l'oso cavernario

 

Per descomptat, ella d’això no en sap res.

 

Però al meu rànquing particular s’ha ben guanyat la posició! Jo l’adoro igual que fan molts dels seus contemporanis.

 

 Edmund Pevensie

L’Edmund de Les Cròniques de Nàrnia m’encanta. Perquè és un personatge sempre a l’ombre del seu germà, però d’allò més fidel després del que va fer.

 

Edmund Narnia

 

 

Doncs sí, té un passat una mica tèrbol. Al llibre El lleó, la bruixa i l’armari es passa al cantó obscur i traeix els seus germans.

 

Tot i que ell era força innocent per saber massa bé el que feia. En tot cas  això encara el fa més adorable perquè té un remordiment constant. A mi m’encanta.

 

Dídac

I per l’última posició, entra en Dídac d’El mecanoscrit del segon origen. Però no el de la pel·lícula eh, sinó el del llibre!

 

El mecanoscrit del segon origen pel·lícula

 

S’ha parlat molt de l’Alba però a mi, el personatge que em va atrapar va ser en Dídac. Innocent però valent i molt intel·ligent, és capaç d’acceptar la situació en què es troben tot i ser encara un nen.

 

La seva il·lusió a mesura que avança la història a mi em va captivar.

 

I, igual que altres personatges d’aquesta llista, el seu final fa que la meva adoració creixi exponencialment!

 

I VOSALTRES?

Compartiu aquesta llista dels personatges que adorem? Creieu que me’n he deixat algun d’allò més important?

 

2 opinions on “Els personatges que adorem de la literatura.”

    1. Gràcies Intotgebooksheart!
      Pel que fa a El clan del oso cavernario, sens dubte, llegeix-los!! Són genials. Això si, s’han de racionalitzar que si no n’agafaràs un empatx!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like