Les 10 raons definitives de per què llegir fantasia

 

Avui us vinc a parlar d’un descobriment que he fet durant els mesos previs a la preparació d’unes colònies de Harry Potter que fem al meu esplai. Bé, certament ja me n’havia adonat abans d’aquesta realitat, però és ara quan tinc la necessitat d’escriure aquest post.

 

Al món hi ha dues classes de persones: Aquelles que llegeixen fantasia i les que no.

 

Doncs sí. O sou dels que us encanta llegir sobre mons fantàstics o dels que no veieu el què en llegir llibres de temàtica fantàstica i us passeu el dia llegint realitat i més realitat.

No enteneu per què hi ha certes persones que ens emociona tant la fantasia? Ja sabeu que us perdeu tot un món genial?

 

Avui us porto les 10 raons definitives de per què heu de llegir fantasia.

 

Res de realitat, oblideu-vos-en per una estona. Deixeu-vos portar a mons totalment imaginaris.

 

 

1. Un món on tot és possible.

Endinsar-te en una novel·la fantàstica és endinsar-te en un món on tot és possible. Sempre dins de la lògica i la realitat de la història és clar.

 

Però la qüestió és que, en el món fantàstic, no regeixen les mateixes lleis que en el nostre món. L’autor posa les lleis. I com a lector mai sabem del cert cap a on podran tirar els esdeveniments.

 

2. Benvolguda màgia.

Què faríem sense una mica de màgia? La màgia és genial. Sigui molta o poca, amb vareta o mental, és igual. La màgia permet donar un toc especial al llibre.

 

Si no us agrada en excés, hi ha molts llibres de fantasia que en tenen en menys mesura.

 

Patronus Luna
Patronus Luna Lovegood

3. Éssers fantàstics

 

No podeu negar que els éssers fantàstics no us agraden. Formen part del col·lectiu i la realitat humana des de fa ja molts anys. Esteu pensant en dracs només? Anem més enllà.

 

De tots els éssers fantàstics que  aquest gènere ens ha donat, segur que n’hi ha algun que us és simpàtic: gegants, Hòbbits, vampirs, licantrops, fantasmes, zombis, bruixes, fades i follets, dracs, bèsties, nans, ogres, trolls, elfs o elfs domèstics, mags…

 

Hedwig Harry Potter
Hedwig Harry Potter

 

4. Nous mons.

Nàrnia, Poniente o La Terra Mitjana són tres dels grans mons que ens ha regalat la fantasia. Sense aquest gènere viuríem atrapats sempre en el mateix món.

 

D’acord La Terra és molt gran i té molts recons inhòspids, però de vegades no us ve de gust fugir-ne?

 

Mapa Poniente Juego de Tronos

5. Imaginació al poder.

La fantasia és el gènere de la imaginació per excel·lència. I la imaginació i tot allò que surti de la qüotidianitat és a l’ordre del dia en la nostra societat.

 

Doneu una oportunitat a llegir llibres d’aquesta temàtica, sereu molt més creatius, ja veureu!

 

6. Llegendes i mites.

Tothom, i vull dir tothom, li agraden els contes. Ho tinc comprovat. És igual els anys que teniu. Un bon conte, ben explicat us atraparà.

 

Doncs les llegendes i els mites, senyors, no són res més que els contes pels adults. I aquests surten de la fantasia.

 

7. Merchandising, molt de merchandising.

Una de les coses bones de ser un fanàtic d’algun tipus de literatura fantàstica és el merchandising. Doncs sí, tenim a l’abast un munt de merchandising que imita els nostres objectes preferits. Mireu si no com fa de feliços això als amics de The Big Bang Theory.

 

Voleu la vareta d’en Harry Potter o preferiu l’espasa d’en Jon Snow?

 

 

 

8. De dret a l’edat mitjana.

Ja us he dit més d’un cop que sóc una romàntica. Però és que també m’encanta l’edat mitjana. Dos elements claus que són sovint l’ambientació natural en els llibres de fantasia. Se’m posen els pèls de punta només pensar en una taverna o un castell de l’edat medieval.

 

Fantasia castell Edat Mitjana

 

9. Molts subgèneres

Molts d’aquells que teniu aversió a la fantasia en teniu una idea única: una bruixa potser un drac i alguna cosa inversemblant.

Hi ha molts gèneres fantàstics si creieu que aquest no és ben bé el que us pot agradar. Fantasia èpica, fantasia urbana, fantasia contemporània, ciència-ficció, fantasia paròdica, fantasia gòtica o fantasia romàntica per exemple.

 

10. Paisatges al·lucinants.

No podeu negar que no us encanten paisatges com les muntanyes de La Comarca on viuen els Hòbbits. O les cases d’estil alemany on els germans Grimm van ambientar els seus contes fantàstics. O els boscos d’arbres gegants on sempre viuen els éssers màgics. No hi ha cap comentari negatiu possible en contra aquest punt.

Agujero de Hobbit, La Comarca

 

I VOSALTRES?

Sou dels que llegiu fantasia o no us hi acosteu ni en pintura? Us semblen unes bones raons? Expliqueu-m’ho!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like