Repte: 3 llibres per llegir si o si aquesta primavera.

Segur que no us dic res de nou dient-vos que ja ha arribat la primavera ! És més, vaig tard a fer-ho perquè va venir el passat dilluns.

 

Però és un esdeveniment tan important! La primavera ens porta dosis de bon humor i molta vitalitat, ja que suposa ja el final del llarg hivern, el fred, els dies curts i humits, etc.

 

Que dramàtica pensareu. Sí ho sóc. No em vull ni imaginar que faria vivint a aquests llocs tan freds del nord d’Europa!

En tot cas, aquesta és la primera primavera que tinc un blog i què menys què celebrar-ho?

 

Doncs mireu m’he proposat un petit repte: 3 llibres per llegir si o si aquesta primavera.

 

Vaja! Ara no compareu el meu petit repte amb aquests grans reptes que corren per la blogosfera literària com llegir 50 llibres amb un any i coses d’aquestes! Res d’això. A mi no m’agrada obligar-me a llegir certs llibres o un nombre concret de llibres.

 

Avui però, fem una excepció. La primavera nois! És hora d’obligar-me, aquest cop sí, a llegir aquests tres llibres:

 

Orgull i prejudici – Jane Austen

 

La veritat és que no li cal presentació, no? Ni a l’autora ni al llibre.

 

Un clàssic que ja hauria d’haver llegir fa anys però que sempre m’ha fet mandra. Ara, amb l’arribada de la primavera, no veig millor moment per donar-li una oportunitat a una de les històries d’amor de Jane Austen.

 

Per sort encara no he vist tampoc la pel·lícula així que, tot i saber-ne l’argument, no en ser tota la història.

 

Serà tan magnífica com diuen aquesta novel·la? Tranquils, quan l’acabi, us en faré la meva ressenya!

 

El petit príncep – Antonie de Saint-Expupéry

El petit príncep

 

No ser ni què dir d’aquest llibre. És un gran repte. Més que tot perquè tinc la sensació, i no crec que m’equivoqui, que no m’agradarà. El trobaré avorrit i en cert sentit, que ningú em mati, estúpid.

 

Però m’estic avançant als esdeveniments, no? És hora de donar-li una oportunitat, que ja toca.

 

 

Yo antes de ti – Jojo Moyes

 

I per últim queiem a una bona cursilaria. Doncs sí, aquest llibre romàntic és el meu últim repte per llegir sí o sí aquesta primavera. Una mica d’amor impossible a veure si em fa plorar.

 

Bé i també per comparar-lo amb la pel·lícula i amb el munt de ressenyes que he anat llegint sobre la novel·la que no paren de recomanar.

 

M’agradarà? Bé, no ho sé, però segur que no serà el llibre de la meva vida.

 

 

 

 

 

 

I VOSALTRES?

També teniu algun petit repte lector per aquesta primavera? Heu llegit algun d’aquests llibres? Són una bona elecció per la primavera?

 

 

8 opinions on “Repte: 3 llibres per llegir si o si aquesta primavera.”

 1. Bon repte! 😉
  Està bé obligar-nos de tant en tant a llegir alguns títols pendents que d’altra manera quedarien eternament a la prestatgeria…
  Amb Jojo Moyes no m’hi ficaré perquè la desconec per complet (de fet, acabo de buscar-la per internet per saber si era home o dona! XD) i tampoc he vist la pel·li (vaig estar-ne a punt, però…) Dels altres dos, et diria que encara que sigui per poder-ne parlar amb els demés sobre ells i per nodrir el blog de bones ressenyes valdrà la pena.
  Per mi ‘Orgull i prejudici’ no va ser per tant quan la vaig llegir d’adolescent, però ara estic posant-me al dia amb tota l’obra d’Austen i m’està agradant molt notar la seva fina ironia… i estic pensant en rellegir-lo aquest estiu… Però ja normalment m’agraden les pel·lícules d’època basades en les seves obres, o sigui que tenia bastant terreny guanyat…
  D’altra banda, ‘El petit príncep’ em va deixar bastant igual… no va ser decepcionant, però tampoc em va descobrir gran cosa… Crec que és més interessant la història que hi ha al darrera que el conte en si mateix.
  Enhorabona pel blog! Et seguiré la pista! 😉

  1. Gràcies Sònia!

   Doncs, sí, tota la raó. Crec que aquest repte m’obrirà les portes de llibres, i gèneres, que d’altra manera no llegiria.
   Per ara només et puc dir sobre el de Austen. He començat amb Orgull i Prejudici i, com tu dius, crec que arribarà en un bon moment. Si l’hagués llegit abans potser no m’hauria agradat.

   Ens anem llegint!

 2. Ostres, quines lectures més diferents! El petit príncep no crec que el llegeixi mai tot i que molta gent el considera de referència en el món literari. Orgull i prejudici la vaig llegir fa una pila d’anys, la Jane Austen m’agrada molt però dosificada, i trobo que la primavera és una bona època per llegir-la, a la tardor pot deprimir una mica. I de novel·la rosa passo, jo sóc més de novel·la negra.

  T’aniré seguint en el teu repte, salutacions!

  1. La veritat és que són lectures que jo, d’altra manera, no llegiria. Però a tot se li ha de donar una oportunitat, no? Sobretot a l’última novel·la romàntica. Ara que ve la primavera ja diuen que la sang s’altera no?
   Ja ús explicaré què tal.

 3. ¡Hola!
  D’aquests, he llegit El Petit Príncep y Antes de ti. El primer em va semblar una meravella i el segon, el que vaig fer va ser llegir-me’l i just unes hores després, veure la pel·lícula. Vaig poder comparar “en calent” i bé…. espero la teva ressenya, no et faré cap spoiler 🙂

  1. D’acord! Del repte Antes de ti és el que em fa més respecte perquè no hi estic gens acostumada a llegir aquest gènere. Però per això és un repte! I, sens dubte, ja penjaré la ressenya!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like