7 Reader Facts o les meves set manies lectores.

 

Fa dies que corre per Instagram un booktag d’escriure les teves manies lectores. Poseu l’etiqueta #7readerfacts i us sortiran un munt de fotografies amb gent que ha compartit les seves manies lectores a la xarxa social.

 

Bé doncs, a mi, que aquestes coses dels booktags no em van massa, també m’hi van etiquetar. Però en aquest cas trobo interessant fer-ho i, a més a més, fer-ho extensible a una entrada del blog tal com va fer el blog PaperFury. Bé parlem de llibres aquí no? Segur que de manies lectores en compartim unes quantes…

 

Doncs som-hi, els meus 7 reader facts o manies lectores:

 

 

 

1. Llegeixo cada dia abans d’anar a dormir.

El millor moment per fer-ho. És un moment de relax, al llit, que permet desconnectar de tot el dia amunt i avall. També és una bona manera de trencar amb les cabòires del dia. I a més a més, al no haver de fer “res més” després (bé, sí, dormir), pots llegir una llarga estona.

 

Mr Bean

 

2. No compro llibres quasi mai.

Ho sento, no és que vulgui fer boicot als llibreters i als autors. Ni de bon tros! Però crec que, si hagués de comprar tots els llibres que llegeix-ho… (A) Ja no hi cabríem a casa, (B) seria una despesa immensa de recursos. Per això només compro llibres que m’han agradat molt (intento que siguin de segona mà) o llibres que sé que m’agradaran molt.

 

 

3. No m’agrada massa deixar llibres.

Els poquets llibres que tinc, els tinc perquè els hi tinc molt d’afecte. Per això sóc una mica reticent a deixar-los. Sempre crec que no els tractaran massa bé les altres persones, que no sabran valorar-lo tant com ho faig jo. Una mania un pèl estúpida, ja ho ser.

 

Nop….

 

4. M’agrada estar-me a la biblioteca mooooooolta estona.

Quan dic moooooolta estona vull dir això mateix, moooolta estona. M’encanta perdre’m per les estanteries i saber que, qualsevol llibre que em cridi l’atenció, me’l puc endur. Al final acaba passant que me n’enduc més dels què puc llegir. Clar, si te’n deixen endur 15 de llibres! Quina bogeria!

 

 

5. Si un llibre no m’agrada, el deixo.

Ras i senzill. Aquell llibre que no m’ha enganxat i no té perspectives d’enganxar-me… el deixo. N’hi ha molts que segur que ho faran. Si, n’hi ha que sembla impossible que no em puguin agradar però passa. Si no comproveu-ho vosaltres mateixos.

 

 

6. M’encanta llegir sagues.

Sí, hi tinc debilitat. La història sol estar més ben explicada, té més matisos, passen més coses, agafes més afecte als personatges, etc. Vaja, quasi tot són avantatges.

 

 

7. Quan llegeixo, necessito silenci absolut.

No puc llegir amb música ni la televisió de fons ni la radio. Tampoc puc llegir sentint algú parlant. Per poder focalitzar-me en la lectura necessito silenci absolut. Si no, faig una lectura superficial.

 

Shhhh….

 

 

I VOSALTRES?

Compartiu alguna d’aquestes manies lectores? No sigueu tímids i expliqueu els vostres 7 reader facts. És molt fàcil i divertit! A més a més t’adones de moltes manies que tens!

 

 

2 opinions on “7 Reader Facts o les meves set manies lectores.”

  1. Comparteixo sobretot la d’anar a la biblioteca i estar-ne una bona estona, (tot inque ho faig poc) i la de llegir una mica abans d’anar a dormir (una mica o molt quan t’enganxes i no pots parar!!!!)
    Sobre deixar els llibres no em costa gaire… Em costa recordar després d’un temps a qui els hi he deixat i així n’he perdut més d’un 🙁

  2. Hola!! Doncs jo sóc de passar-me hores a les llibreries (de 2na mà ja m’hi quedo quasi a viure) però és que treballo en una biblio així que ja m’hi passo hores.
    Sempre llegeixo en el tren així que tinc capacitat d’abstracció (tant que m’he passat la parada alguna vegada 😳)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like