Les 10 frases d’El petit príncep que m’han encantat

 

Fa temps, just quan començava la primavera, em vaig plantejar un repte: llegir-me tres llibres si o sí que, d’altra manera, no llegiria. Un d’aquests, Orgull i prejudici, el vaig llegir ja fa temps i em va agradar molt.

 

Avui us porto el segon llibre que m’he “obligat a llegir” després del repte que em vaig proposar. Sí, ni més ni menys que el famós conte d’El petit príncep.

 

Ja ho ser, vaig una mica tard. Sobretot perquè ja ha començat l’estiu. Però això dels reptes no és lo meu. Jo llegeixo el que em ve de gust al moment. Per tant ja em perdonareu si no he aconseguit llegir-me’l abans de canviar d’estació.

 

El petit príncep és un conte que et fa reflexionar molts dels aspectes de la vida.

 

 

La lectura de El petit príncep és senzilla i agradable. Res complicat. Li podries donar a un nen i aquest te’l llegiria sense cap problema. Però l’interessant rau en què també li pots donar a un adult i aquest veurà que tots els capítols són una metàfora de comportaments i/o sentiments humans.

 

El petit príncep doncs parla de moltes coses entre línies. Masses. Tantes que crec que cadascú les ha de llegir i extreure’n les pròpies reflexions.

 

I això és el que us porto avui: les 10 frases d’El petit príncep que m’han agradat més pel seu significat.

 

I sí, avui ho deixo obert. Cadascú que en tregui les seves pròpies conclusions i reflexions. Perquè tots som diferents i entenem diferent (per això sempre costa fer una recomanació literària).

 

 

Frases d’El petit príncep

 

– Recte endavant no es pot anar gaire lluny. 

(Saint-exupéry, 1999:16)


 

– Els nens han de ser molt indulgents amb les persones grans.

(Saint-exupéry, 1999:19)


 

– És molt més difícil jutjar-se a un mateix que jutjar els altres. Si arribes a jutjar-te bé és que ets un autèntic savi.

(Saint-exupéry, 1999:40)


 

– No tinc temps de passejar jo, sóc seriós.

(Saint-exupéry, 1999:46)


 

– Em pregunto si les estrelles estan il·luminades perquè cadascú algun dia pugui trobar la seva.

(Saint-exupéry, 1999:60)


 

– Entre els homes també t’hi trobés sol.

(Saint-exupéry, 1999:60)


 

– Tinc amics per descobrir i moltes coses per conèixer.

(Saint-exupéry, 1999:69)


 

– Si vens, per exemple, a les quatre de la tarda, des de les tres ja començaré a ser feliç.

(Saint-exupéry, 1999:69)


 

– Només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls.

(Saint-exupéry, 1999:72)


 

– Els nens són els únics que saben el que busquen.

(Saint-exupéry, 1999:76)


 

I VOSALTRES?

Heu llegit El petit príncep? Us agrada? Quines frases us fan reflexionar?

 

 

2 opinions on “Les 10 frases d’El petit príncep que m’han encantat”

 1. Hola!
  Bueno voy a escribir en español porque catalán no se pero por suerte pude entender bastante leyendolo 😀 Como te dije desde que escuché el catalán me gustó la idea de aprenderlo así que no quise traducir la página.
  Como dijiste, lo que tiene de genial este libro es que se lo podes dar tanto a un nene como a un adulto que ambos lo van a disfrutar. Si bien era un cuento pensado para niños, tiene muchas metáforas que el adulto puede analizar y le puede gustar.
  De las frases que pusiste me gusta mucho la de “Si vens, per exemple, a les quatre de la tarda, des de les tres ja comencaré a ser felic.” y “Només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls.”
  Saludos!!

  PD: Tu blog es muy lindo <3

  1. Gracias por la comprensión con el idioma!!

   La verdad es que es difícil tratar un libro que es tan y tan conocido. Por suerte en El petit príncep todo tiende a ser fácil.

   Nos leemos! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like