Les extraordinàries aventures d’Alfred Kropp

 

Les extraordinàries aventures d’Alfred Kropp

Rick Yancey

Editorial Samarcanda

284 pàgines.

Juvenil fantàstica

Amb una antiga Ordre de cavallers que van amb cotxes de luxe, pinxos amb moto, i una misteriosa organització internacional que el segueix a cada pas, l’Alfred Kropp emprèn tota una recerca per tal de salvar el món d’una destrucció imminent.

 

M’agrada topar-me amb llibres dels quals no havia sentit a parlar gents ni mica. Implica llegir-lo sense  expectacions ni opinions ja formades. Endinsar-te en una història que no saps per on et portarà. Ni si t’agradarà o no. I això m’ha passat amb aquest llibre.

 

El divendres al matí no coneixia Les extraordinàries aventures d’Alfred Kropp. El dilluns al vespre ja en sabia tota la història.

 

De què tracte

 

L’Alfred Kropp intenta sobreviure a l’institut quan el seu oncle, vigilant nocturn, l’embolica en un sospitós afer per esdevenir milionari que li canvia la vida per sempre: robar Excalibur, la llegendària espasa del rei Artús. Però quan l’Alfred aconsegueix l’espasa, la lliure sense voler a la persona equivocada.

 

Ara haurà de recórrer, amb l’Ordre dels cavallers de la taula rodona per salvar el món i tornar l’espasa al seu Mestre, aquell qui la reclamarà.

 

 

 

 

 

La lecturaREALISTA I MOLT COHERENT.
Em refereixo al comportament de l’Alfred, no a la situació o a la trama. Per fi m’he topat amb un protagonista que és realista i coherent amb la situació que viu. L’Alfred Kropp està espantat i ho demostra. L’Alfred Kropp és un adolescent i es nota. Tot això, dóna a la història versemblança i la fa més potent.

 

 

AVENTURA DES DEL MINUT U. No es pot dir que aquest llibre es faci avorrit. L’acció comença ven aviat. Després d’unes pàgines de presentació de la vida del protagonista, l’Alfred ja es veu immers en l’aventura. I, a partir d’aquí, un continuo. L’acció no cessa gairebé mai.

 

 

UN PROTAGONISTA DIFERENT. L’Alfred Kropp destaca per ser un protagonista diferent. La seva vida és gairebé una misèria. Ningú voldria ser ell. I, tot i veure’s immers en aquesta aventura, continua sent força desgraciat. Veu morir a molta gent i, tot i això, ha de continuar endavant. És un noi que acaba sabent com sobreposar-se i acaba salvant el món tot i que mai deixa de ser maldestre. En definitiva és tot un protagonista en el qual un es pot identificar. Un noi real.

 

Podrick Payne. Game of thrones.

 

MOLT RÀPID DE LLEGIR. Es ven bé un plaer llegir una escriptura tan fluida i natural. El llibre té diàleg constant i hi ha la dosi necessària de descripció. Ni més ni menys. Rick Yancey aconsegueix que tota la narració sigui ràpida i que no puguis deixar de llegir les pàgines.

 

 

UNA TRAMA ARTURICA. Sí, el rei Artur i tot el seu mite. Un llibre amb aquesta trama ja hauria de ser prou per ser bo. I per sort aquest ho és. Si us agrada la història dels cavallers de la taula rodona, Les extraordinàries aventures de l’Alfred Kropp és el que busqueu. Porta el mite del rei Artur als nostres temps i ho fa de manera magistral. Segur que us agrada si també sou fans d’en Percy Jackson.

 

 

Poques coses són les que no m’han agradat del llibre. Més aviat diria que són matisos. Algun moment massa llarg (per exemple el viatge). Però en general la lectura m’ha complagut molt. Si bé és cert que no serà el meu llibre preferit, m’ha fet passar una estona d’allò més bona. 

 

 

Us el recomano?

 

Sens dubte. Senzill, proper, fàcil de llegir i amb una bona trama. Aquest llibre és i serà una bona opció si us agrada la temàtica  juvenil-fantàstica. I si no fins i tot també. Doneu-li una oportunitat, val la pena.

 

 

2 opinions on “Les extraordinàries aventures d’Alfred Kropp”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like