Les proves d’Apol·lo: una nova saga mitològica.

Fa poc us vaig recomanar la saga d’en Percy Jackson i els déus de l’Olimp, uns llibres de fantasia juvenil que recrea, en el món actual, els déus grecs i romans de l’Antiguitat.

 

Avui us porto un llibre del mateix autor, Rick Riordan, que inicia una nova saga en aquest món fantàstic.

 

No us el podeu perdre si sou seguidors de la saga i apassionats de la mitologia.

 

Riordan ja és, per mi i suposo que per molts lectors habituals de literatura juvenil fantàstica, un autor consegrat i quasi de culte. Sí, d’aquells autors que saps que, tot el que treu, serà bo. I a més a més, escriu força així que, de llibres ja en té uns quants.

 

Les proves d’Apol·lo és l’últim llibre que ha escrit. Amb ell comença una nova saga de batalles entre semideus i enemics de l’antiga Grècia i Roma. I la veritat, no decep gens.

 

 

TRAMA INTERESSANT I GENTS PESADA. En quasi 400 pàgines s’explica i es planteja la història molt ben formulada. La trama és interessant i en la línia: un adolescent relacionat amb els mons dels déus que ha de solucionar un problema si no vol provocar una catàstrofe mundial. Potser podeu pensar que és molt típica. Però tot i això la història és divertida i interessant.

 

ESCRIPTURA FLUIDA. Riordan escriu amb molta fluïdesa. Aquestes 400 pàgines es llegeixen amb una setmana i escaig. A més i abunda els tocs d’humor (com en llibres anteriors).

 

Apol·lo

 

SÍ, SURTEN PERSONATGES D’ALTRES SAGUES. Gràcies! Un autor que no obvia els altres llibres! Odio quan certs autors escriuen noves sagues però no fan menció a les anteriors. Com si no existissin. Per sort això no passa aquí. 

 

Encara que sigui una nova saga, es parla dels personatges protagonistes de les anteriors així com els esdeveniments que varen passar. Ens trobarem esporàdicament amb en Percy Jackson altre cop. També en Leo Valdez o en Will i en Nico. Per cert, aquests últims fan molta gràcia, m’agrada molt la relació que tenen.

 

 

NOUS PROTAGONISTES. Tot i això, al ser una nova saga, els protagonistes són completament nous: Apol·lo, la Meg, la Kayla o l’Austin, per exemple. Com sempre la majoria dels personatges de Riordan són frescos, juvenils i és molt fàcil d’empatitzar amb ells.

 

 

 

EL PERSONATGE DE LA  MEG McCAFFREY. Es tracte d’una noieta de 13 anys amb un paper molt protagonista i que ajudarà a Apol·lo al llarg de la novel·la. Tot i que és un bon personatge crec que Riordan s’equivoca fent-la protagonista. És massa petita, innocent i, tot i que se’n surt molt bé de les situacions, la seva mentalitat és molt infantil.

 

Penso que Riordan hauria d’haver optat per algun personatge més gran i madur. Tenint en compte que la major part dels seus lectors han anat creixent amb els seus llibres, la Meg m’ha grinyolat. M’esperava algú més gran i adult per ajudar a Apol·lo. I per això m’ha molestat força la relació entre els dos.

 

Portada The trials of Apollo

 

Te’l recomano?

Clarament és una lectura senzilla i que distreu d’allò més. Ara, t’ha d’agradar la literatura fantàstica juvenil. Llegir Riordan sempre és un encert.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like