3 llibres per descobrir les estrelles i l’univers.

 

OH MY GOD, IT’S FULL OF STARS!

2001: A space odyssey

 

Una de les meves grans aficions, a part de llegir, és mirar les estrelles. Les estrelles fascienen a la humanitat. Ens recorden que som éssers minúsculs a l’univers.

 

L’estiu, tot i que no ens ofereix un cel del tot nítid, sí que ens dóna l’oportunitat, en tenir més temps, de contemplar les estrelles. Fa poc vaig anar a veure-les i se’m va ócorrer aquesta entrada:

 

Avui us porto 3 llibres per saber més de les estrelles i l’univers que ens envolta.

 

L’univers

 

Però tranquils! Els llibres que he escollit són simples d’entendre. Són d’aquells per llegir i que tothom entén. Bé, cal parar una mica d’atenció, però són, per sobre de tot amens.

 

El universo en tu mano. Christophe Galfrad.

El universo en tu mano.

Christophe Galfrand

Blackie Books.

 

D’on venim? Cap on anem? Hi ha més vida a l’univers? Com de vulnerable és l’ésser humà?…

 

Segur que algun cop us heu fet alguna d’aquestes típiques preguntes sobre l’univers que no teniu ni idea de com respondre.

 

Doncs aquest llibre és la vostra solució. El universo en tu mano explica la ciència i el que passa a l’univers de manera simple i senzilla. Sí, per la gent del carrer com nosaltres.

 

La lectura és d’allò més amena i no es fa gens feixuc. Cada capítol aborda un tema diferent important de la història de la ciència. Des del nostre sistema solar fins als límits de l’univers (que coneixem) passant per la famosa equació E=mc2.

 

El millor? No és d’aquells llibres que es deixen de banda per ser massa difícils d’entendre. T’ho explica tan bé que el que crea és una gran satisfacció a l’entendre, per fi, el perquè de moltes teories o raonaments científics que, d’altra manera no s’entenen. Sí, és un llibre escrit per gent molt intel·ligent però  a l’abast de tothom. 

 

 

 

          Els planetes. Dava Sobel.

Els planetes

Dava Sobel

Grup 62.

 

Aquest llibre també em va fascinar. Tot fen un recorregut pels planetes del sistema solar, explica les seves principals característiques de manera senzilla i amena. És d’allò més interessant.

 

A diferència de l’anterior, aquest llibre no s’endinsa fins a les profunditats complexes del món científic i la física sinó que es dedica més a la descripció (si, amb base teòrica) dels planetes. A més a més ens explica també com varen ser descoberts i anècdotes relacionades amb ells que fan de la lectura molt plaent i estimulant.

 

Els planetes també fa una menció especial, per descomptat, a la nostra estrella, el Sol i al nostre satèl·lit, la Lluna. Encara que no siguin planetes, l’autora els hi dedica un capítol que ens ajuda a comprendre millor el sistema solar.

 

 

 

 

 

 

 

Un paseo por las estrellas: una guía de las estrellas, las constelaciones y sus leyendas. Heifetz, Milton D.

 

Un paseo por las estrellas: una guia de las estrellas, las constelaciones y sus leyendas.

 

Milton D. Heifetz

Editorial AKAL

 

I finalment una guia nocturna, de les que més m’agraden. Sí, bàsic per entendre el cel. I és que en aquesta guia senzilla i fàcil podreu trobar els consells més bàsics per començar  a mirar el cel. Quin és el millor moment per fer-ho? Com fer-ho? Amb quins aparells ajudar-te, etc.

 

Després de respondre aquestes preguntes, la guia ofereix una passejada per les principals constel·lacions del cel nocturn de l’hemisferi nord. Hi trobareu els trucs més fàcils per descobrir-les així com el mite que les envolta.

 

Tot i que la meva recomanació és que no només us quedeu amb la guia i aneu més enllà amb altres llibres com els que he recomanat abans, és bàsic, si us interessa aprendre sobre astronomia, donar-li un cop d’ull.

 

 

 

 

 

 

 

 

Així doncs, espero que aquests llibres us animin a donar un cop d’ull al cel que tenim a sobre i us obri la curiositat per saber més d’aquests puntets de llum intermitent que guien aquestes nits d’estiu.

 

 

3 opinions on “3 llibres per descobrir les estrelles i l’univers.”

  1. Aaaaah!! Vull llegir JA El universo en tu mano. El tinc súper pendent, el llegiré aquest any seguríssim. Ahir vaig acabar de llegir El problema de los tres cuerpos (ciència ficció) i m’han donat moltes ganes de llegir divulgació científica, així que tindré present aquesta entrada.
    Una abraçada 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like