Els contres de llegir com una rata de biblioteca.

 

Llegir llibres té immensos avantatges. Sí ja ho sabem. Que si viatgem a molts mons, que som més creatius, etc. Però us heu parat mai a pensar que, de vegades, llegir com una rata de biblioteca també té els seus contres? 

 

Sí senyor, si no podeu parar de llegir com rates de biblioteca, segur que us reconeixeu en alguna d’aquestes accions molt típiques en gent de la nostra espècie.

 

 

 

1. Et tornes boig quan veus biblioteques o llibreries noves.

És com quan esperaves els reis a la cavalcada quan eres petit. O quan marxaves de campaments i colònies. En aquests casos una emoció immensa envaïx el teu cos i un somriure neix a la teva cara. Sí, a les rates de biblioteca ens encanta descobrir noves biblioteques o llibreries. Ens produeix aquest sentiment. Com un gosset que veu arribar el seu amo a casa, l’alegria d’entrar a una nova biblioteca o llibreria és indescriptible.

Personalment prefereixo les biblioteques!

 

Brick. The middle.

 

 

2. Un dels teus somnis és poder llegir-te tots els llibres d’una biblioteca.

Sempre he pensat que, això de la biblioteca és un dels grans invents de la humanitat. Aquests espais compren llibres per tu i te’ls deixen emportar-te’ls a casa. No és magnífic? Com que te’n pots dur tants, és inevitable pensar que te’ls podries llegir tots. Una fita quasi impossible perquè: (A) n’hi ha masses, de debò (B) no tots ens agradaran ni molt menys.

Però com que somiar és gratis…

 

 

3. Tens una llista de llibres interminable per llegir.

La llista és tan llarga, que quasi no saps ni quins llibres hi ha. I el pitjor de tot és que quasi cada dia afegeixes llibres nous.  Però no et dónes per vençut: creus que un dia podràs llegir-los tots. Siguem realistes, és una fita gairebé impossible, però a les rates de biblioteca ens encanta intentar-ho!

 

Llibrèfils. Campanya Departament de Cultura.

 

 

4. Prefereixes quedar-te a casa per acabar un llibre.

Hi ha moments en què estàs tan immers en la història d’un llibre que ningú et pot treure de casa. Ni que passes un huracà aixecaríem la vista del nostre llibre. Les històries fantàstiques tenen aquest afecte en nosaltres. Per això, quan estàs dintre d’una en costa molt sortir.

 

No pots parar de llegir
Brick. The middle.

 

5. Sovint pateixes la coneguda ressaca literària.

Sí, igual que després d’una bona festa ve una bona ressaca, amb els llibres passa el mateix. Després d’un bon llibre, una bona ressaca literària. La veritat és que són una murga. Passes uns dies que no saps que fer ni quin llibre llegir. I estàs com buit perquè t’has acabat la història fantàstica que estaves llegint. Cap llibre sembla suficientment bo per reemplaçar l’anterior. El millor en aquests casos? Deixa passar uns dies per pair aquesta ressaca literària.

 

 

 

 

Ai, quins problemes! Tots fossin com aquests no? Ara m’han vingut ganes de fer els pros de llegir com una rata de biblioteca. D’aquí poc a veure si m’inspiro i ho escric.

 

Per cert, no sé si ho heu notat, però m’encanta en Brick, el personatge de la sèrie The middle. Es tracte d’una família convencional dels Estats Units amb els problemes típics tractats amb humor. En Brick és el seu fill petit, un nen una mica estranyot que li encanta llegir. Comparteix molts d’aquests punts de ser una rata de biblioteca.

 

 

I VOSALTRES?

Per cert, hi esteu d’acord? Us passen aquestes coses o sóc només jo? Trobeu a faltar algun contra de llegir tant?

 

3 opinions on “Els contres de llegir com una rata de biblioteca.”

 1. Fan d’en Brick de la sèrie!!! Personalment també prefereixo la biblioteca, sobretot pel tema de calers… Tot i que si entro en un llibreria i trobo un llibre que m’enganxa (un amor a primera fullejada) hi caic!
  Comparteixo 100% el tema de la ressaca. Aquesta buidor de que ja no tens aquella història que t’esperava per continuar…! Ara mateix estic en ressaca i en busca i captura del proper llibre.

  Fins aviat!

 2. Sóc de llibreries i fires de llibres de segona mà (sempre aconsegueixo que me’n regalin un o dos 😀 ), les biblioteques… bé, intento agafar llibres d’on treballo, que després pagar el retorn perquè no puc passar a tornar-los és un rotllo.
  El contra que trobo a faltar és que a qualsevol lector li agrada comentar els llibres que ha llegit (amb persones físiques em refereixo) i que aquestes li puguin recomanar algun llibre. Si ets dels afortunats que tenen familiars i amics lectors, enhorabona!! D’altres ens tenim que aguantar i semblar uns friquis quan trobem alguna persona que cita alguna lectura de passada i el pobre ha d’aguantar aquesta dèria.
  El tema ressaca ho tenia de més joveneta quan em llegia llibres en 12 hores o menys… estava un parell de dies mig zombie. Actualment, quan una història m’atrapa i estic “ressacosa” paro de llegir i treballo la ressenya del llibre (que amb muntatge de foto i redactat puc estar-m’hi entre 2 i 5 dies). Després d’això ja estic llesta per una nova aventura!!
  Ens llegim!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like