5 lectures refrescants per aquest Agost.

A l’agost unes bones vacances (per aquells que en tinguin)… i un bon llibre. Senzill no?

 

Amb el nou més a tocar, avui us porto les lectures que considero més refrescants perquè passeu un bon estiu acompanyats d’un bon llibre.

 

Com són les lectures refrescants?

Totes elles són lectures senzilles, lleugeres i vibrants, vaja com una cabussada al mar. Tot i no ser llargues o grans clàssics no són per això menys interessants. Són d’aquelles que t’hi quedes enganxat. És per això que l’estiu és el millor moment per llegir-les, perquè tens el temps per fer-ho.

 

Capbussada

 

 

Herba Negra. Macip Garzón

 

Herba Negra

Macip i Garzón.

Grup 62

 

Aquest títol, Premi Ramon Muntaner 2016 de literatura juvenil, agradarà a quasi tots. Fàcil de llegir i amb una trama molt ferma, no necessita gaire res més que tres o quatre tardes. Atents perquè la ressenya està al caure!

 

Sinopsi: 

Herba negra explica les aventures d’un grup de joves que descobreixen una organització secreta que pretén acabar amb la civilització a partir d’una nova espècie de planta.

A partir d’una nova espècie d’herba, modificada al laboratori i que es comercialitza en forma de beguda, l’organització vol assolir el control de la societat. En una trepidant lluita contra rellotge en què res és el que sembla, els protagonistes hauran d’unir diferents pistes, com si es tractés d’un trencaclosques, per salvar el món i tot el que estimen.

 

 

 

 

 

 

La llista dels meus desitjos. Delacourt.

 

La llista dels meus desitjos. 

Grégoire Delacourt

Grup 62

 

Fa molt de temps que vaig llegir aquest llibre i, tot i que no és de la temàtica que m’agrada, em va enganxar. Una prosa simple i elegant que narra una història d’allò més bonica. Poseu-vos en situació: és veritat que els diners ens donen la felicitat? I ajuden? O, per contra ens allunyen de l’important?

 

Sinopsi:

Jo, és la propietària d’una merceria a la ciutat d’Arràs. Tot i que és més aviat grassoneta, somia convertir-se en estilista de moda a París. Li agrada llegir, escriu un blog sobre costura molt visitat, té un marit a qui s’estima i dos fills que ja són grans. Malgrat que el seu pare està malalt i que hi ha alguna ombra en el seu passat, la Jo es diu que és prou feliç en la seva vida… Fins que un bon dia, gràcies a les seves simpàtiques veïnes perruqueres, la Jo té la gran sort i la gran desgràcia de guanyar divuit milions d’euros a la loteria. Ara bé, aquell dia ella guanya molt més que diners. O no?

 

 

 

 

Les extraordinàries aventures de l’Alfred Kropp. Yancey.

Les extraordinàries aventures de l’Alfred Kropp

Rick Yancey

La Magrana.

 

Fa poc us en vaig parlar d’aquest llibre. Me’l vaig llegir amb un cap de setmana. Amb un protagonista d’allò més real, envoltat en un merder sense ell ser un heroi. Vaja, un personatge com qualsevol de nosaltres que ha de lluitar per sobreviure quan, amb un instant, tota la seva vida canvia.

 

Sinopsi:

Prepareu-vos per a una història extraordinària… L’Alfred Kropp intenta sobreviure a l’Institut quan el seu oncle, vigilant de la nit, l’embolica en un sospitós afer per esdevenir milionari que li canvia la vida per sempre: robar Excalibur, la llegendària espasa del rei Artur. Però quan Alfred aconsegueix fer-se amb l’espasa, la lliura sense voler a la persona equivocada.

Amb una antiga Ordre de cavallers que van amb cotxes de luxe, pinxos amb moto, i una misteriosa organització internacional que el segueix a cada pas, l’Alfred emprèn tota una recerca per tal de salvar el món d’una destrucció imminent.

 

 

 

El projecte Rosie. Simsion.

 

El projecte Rosie

Graeme Simsion

La Campana Editorial

 

Quan me’l vaig llegir, em va semblar magnífic. Simple, divertit i amb un nou punt de vista sobre un síndrome força generalitzat a la nostra societat: l’Asperger. Si encara no l’heu llegit, cal fer-ho!

 

Sinopsi:

El Don Tillman pensa casar-se aviat. Però encara no sap amb qui. 

 

El Projecte Dona per Tota la Vida resoldrà el problema. El Don, amb una síndrome d’Asperger no diagnosticada que el converteix en una persona molt organitzada i sistemàtica, però incapaç de tenir relacions socials normals, ha dissenyat un qüestionari de setze pàgines per trobar la parella perfecta, que evidentment no serà ni cambrera, ni fumadora, ni bevedora, ni impuntual.

 

La ROSIE és tot això. I també és impetuosa, intel·ligent i guapíssima. I està intentant descobrir qui és el seu pare biològic. En això sí que el Don, professor de genètica, segurament la podrà ajudar.

 

 

 

 

Extraños. McCreigh.

 

 

Extraños

Kimberly McCreigh

Montena editorial.

 

Acabo amb un thriller juvenil que vaig ressenyar fa temps. És més aviat juvenil però d’un ritme trepidant i molt fresc. Sí, és cert que té algunes incongruències però és magnífic per llegir amb un parell o tres de tardes tranquil·les d’estiu.

 

Sinopsi:

«Conduce hacia el norte.»

Cuando Cassie desaparece dejando tras de sí una serie de crípticos mensajes, Wylie tiene que superar sus miedos y hacer lo que mejor se le da: salvar a su amiga de sí misma. Acompañada de Jasper, el chico que las ha distanciado, Wylie se lanza a la desesperada a una misión de rescate, que pronto se revelará sumamente peligrosa.

 

 

 

 

 

 

 

I VOSALTRES?

Creieu que us agradaran? Quina us crida més l’atenció? O per contra, hi ha alguna lectura refrescant que voleu compartir? 

 

10 opinions on “5 lectures refrescants per aquest Agost.”

  1. Molt bona entrada, m’apunte uns quants! Jo fa poc he llegit “Sempre hem viscut al castell” en la edició en català i és curtet i molt curiós. Un bes¡

  2. Pues unas propuestas veraniegas muy interesantes!! Me ha llamado mucho la atención la primera…así que espero esa opinión próxima. Y la del Asperger también, que en la carrera conocí un poco sobre el tema pero me gustaría profundizar más en ello.

    Yo como recomendación…te dejo un autor que crea unos thrillers que no se pueden soltar: Franck Thilliez.

    Besitos

  3. De les teves recomanacions, he llegit l’Herba Negra i per mi va una mica més enllà que una lectura d’estiu. Diguem que també es pot llegir altres èpoques de l’any. I dels altres, fa temps que estic interessat en ‘El projecte Rosie’, a veure si algun dia cau a les meves mans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like