Booktag: Criatures fantàstiques.

 

Bones lectors!

 

Fa poc us vaig parlar dels mites que més m’agraden de la literatura. Això em va fer veure que, molts dels mites que m’agraden, estan protagonitzats per criatures fantàstiques. Sí, animals màgics si en voleu dir així.

 

Per aquesta raó, quan vaig veure aquest booktag al blog de Milibroteca, vaig decidir que era hora de fer-lo. És tan senzill com anar responent a les preguntes que et fa aquesta mena de joc. Ja veureu…

 

 

Un llibre on apareix…

– Un centaure:

Sens dubte em quedo amb els centaures del Bosque prohibido de Harry Potter. Per dues raons fonamentals:

 

(A) perquè són d’allò més independents, forts i amb caràcter i (B) perquè són ells qui li donen el merescut al personatge de Dolores Umbridge. Quin moment i quina manera més bona d’eliminar un personatge tan odiós.

 

El final de Dolores Umbridge a mans dels centaures. Harry Potter i l’Ordre del fènix, 2007.

 

 

– Un home llop:

No he sigut mai admiradora ni dels vampirs ni dels homes llop. Més aviat era de les que odiava els llibres de Crepúsculo. Per això quasi mai agafo cap llibre amb un home llop com a criatura fantàstica. Amb una excepció. Una única i perfecta excepció: Kitty a medianoche, C.Vaught.

 

Va ser un llibre que vaig agafar quasi per avorriment. No tenia gaire clar ni la trama. Però de debò que em va encantar. La història és tan àgil i ràpida i la protagonista tan viva, forta i rebel… A més a més té un parell de personatges secundaris…

 

Tot i que és una saga (si d’aquestes que intenten treure molt de suc amb molts llibres), jo us recomanaria només llegir el primer i el tercer. Tots els altres, no hi arriben a la sola de la sabata. Jo em vaig donar per vençuda al sisè.

 

 

– Un món original:

Aquest m’ha costat una mica de trobar. Però finalment em quedo amb el món original del llibre Constable & Toop. Sí no el coneixeu, fa poc en vaig fer la ressenya.

 

Però el que deia, m’encanta el món paral·lel dels fantasmes que es descriu en el llibre. Trobo que, basat en una certa lògica, l’autor crea un món molt original i ben trobat per unes criatures fantàstiques que no poden fer res més que esperar el seu torn per passar a l’altre món.

 

– Dracs:

Sens dubte Joc de Trons. Vaja, poca cosa a dir. Havia pensat amb Eragon també però bé… em queda molt lluny i no supera a Joc de Trons.

 

Els dracs en aquest llibre són simplement genials. Com apareixen, com es fan grans i com aconsegueix per fi dominar-los la Daenerys. Tots aquests moments m’han posat els pèls de punta. Tot i que en els últims esdeveniments en aquesta setena temporada… ja veurem que passarà amb ells. Tan de bo tinguéssim els llibres que falten de la saga!!

 

Game of thrones, season 7, episode 6.

 

 

– Una bruixa:

Després de pensar molt per veure amb quina bruixa escollia, m’he decidit. Em quedo amb una saga que em va encantar en el seu moment i segurament ho tornaria a fer. Parlo de… prepareu-vos nostàlgics… El clan de la lloba, de Maite Carranza. Al ser una de les primeres sagues de fantasia que vaig llegir d’adolescent la veritat és que em va agradar moltíssim.

 

Com podeu suposar, es tracte d’una noia que descobreix que és la filla d’una de les bruixes més poderoses del món i del clan de la lloba. Això li trastocarà el món i la portarà a viure situacions fins aquest moment mai pensades, envoltada de màgia i profecies. I sí, per si no ho havíeu entès, la seva mare desapareix.

 

Hocus Pocus, 1993.

 

El clan de la lloba és una saga de tres llibres. Sense dubte el segon és el que em va agradar més, tot i que el primer també està molt bé. En canvi el tercer em va decebre una mica. Però tot i això us recomano fermament llegir-los! La protagonista no és una bleda com les que tenim últimament…

 

 

 

I VOSALTRES?

Sou fans de les criatures fantàstiques? Quines són les vostres eleccions?

 

Comment on “Booktag: Criatures fantàstiques.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like