Constable & Toop a la recerca dels fantasmes del Londres victorià.

 

Nois i noies, estem davant del descobriment del més!

 

Ei, podria fer una categoria d’això del descobriment del més! Hi pensaré. Però anem al que toca.

Igual que em va passar amb Les extraordinàries aventures de l’Alfred Kropp, aquest llibre ha estat un plaer descobrir-lo i llegir-lo. I si, aquest cop el mèrit és meu i no del meu pare. Jo el vaig agafar de la biblioteca!!

 

 

Si us agraden les històries divertides amb l’ambientació de pel·lícules com Sombras Tenebrosas o La cumbre escarlata, aquest llibre és per vosaltres. Per cert fins i tot una de les protagonistes s’assembla molt al personatge d’ Edith Cushing (Mia Wasikowska) en aquesta última pel·lícula que us he mencionat.

 

 

Anem a pams, Anna, de què va aquest llibre que segurament molts de vosaltres no n’heu sentit a parlar mai de la vida?

 

De què tracte?

Al Londres 1884, la misteriosa plaga de la Purga Negre s’estén per les cases encantades de la ciutat i amenaça a trencar l’equilibri entre els dos mons: el dels humans i els dels fantasmes.

 

Un investigador despistat  del més enllà i un valent fantasma rebel; el noi de la funerària Constable&Toop que posseeix un do especial i una noia jova aspirant a periodista que està disposada a arriscar-ho tot. Els vius i els morts s’ajunten contra La Purga Negra en una novel·la de crims, exorcismes i aventures.

 

Gareth P. Jones

Anaya Infantul y Juvenil.

390 pàgines.

Novel·la juvenil fantàstica.

 

La lectura.

I introduïts en l’argument del llibre, deixeu-me que, com sempre, faci els pros i els contres d’aquesta novel·la.

 

 

– FANTASMES COM A PROTAGONISTES? M’APUNTO. Els vampirs i els homes llops ja estan massa vistos. Sóc de les primeres que passa d’aquest tipus de personatges. Però amb els fantasmes hi tinc debilitat.  Sobretot si són com els d’aquest llibre. Bàsicament me’ls imaginava com en Casper: cap gran i sense peus. I cadascun caracteritzat a la seva manera, és clar. Total que dins del meu cap eren força cuquis. Amb uns protagonistes així, no em direu que us podeu resistir!

 

Casper, 1995.

 

 

– CAP A L’ÈPOCA VICTORIANA. Sí, però no aquella recarregada i plena de floritures. Res d’això. Ens trobem al Londres gris i ple d’assassinats i enterraments. Una altra manera de veure aquesta època la qual sempre m’hi he acostat per autores com Kate Morton.

 

 

– LA PURGA NEGRA. No hauria pogut trobar mai millor títol per una maledicció. La Purga Negra. Sona genial no? Per mi passa a la categoria de noms mitològics que tinc el meu cervell. (Perquè us en feu una idea, també hi ha el Kraken o la màgia Vudú per exemple). Si, prepareu-vos perquè quan em toqui fer un joc de por… arribarà la Purga Negra a les vostres vides.

 

Pàgines de Constable & Toop. Una edicció molt i molt maca.

 

 

– CAPÍTOLS CURTS. Fins ara, mai no havia pensat que això dels capítols d’una pàgina o dues m’agradaria tant. Però en aquesta història és realment un al·licient. Per mi fa que tot sigui molt més àgil i que, vegis els punts de vista de tots els personatges de manera molt més ràpida. Per contra del que alguns podríeu pensar, jo no m’he perdut gents entre tants capítols.

 

 

– I AL FINAL, TOT ENCAIXA. Si m’aneu seguint en les meves ressenyes, ja sabreu que adoro els llibres on al final exclames un gran AHHHH!, en veure que tot encaixa. Que tots els personatges tenen una connexió. Doncs ens trobem en un altre d’aquests casos. Potser el factor sorpresa no és tan exagerat com en altres llibres, però continua tenint un molt bon final on tots els personatges es relacionen entre ells, sigui de manera directa o indirecte.

 

Poques cosetes no m’han agradat d’aquest llibre. Però sí que n’anomenaré unes quantes, raó per la qual perquè no li dono totes les estrelles.

 

– En certs moments, la trama no avança. Per sort són pocs moments i passen ràpid.

– El personatge de Lapsewood triga molt a avançar psicològicament.

– En un moment del llibre hi ha molts fronts oberts. Tens la sensació de caos.

 

També, tot i que és un molt bon llibre, com he anat dient, no ha sigut Una història fantàstica en el meu cas. No m’ha atrapat fent-me sentir aquella necessitat de no poder parar de llegir. Però segur que a alguna altra persona sí que li passarà. A veure si teniu sort!

 

 

Us el recomano?

 

Doncs sí, i tant! El llibre és fàcil, senzill i no demana una gran concentració. Crec que pot agradar a molta gent. Una trama interessant i molt original amb una narració molt fluida. No ho dubteu! Es mereix que li doneu una oportunitat.

 

 

 

I VOSALTRES?

N’havíeu sentit a parlar mai d’aquest llibre? Us interessa? O creieu que no us agradarà? Expliqueu-m’ho!

 

 

2 opinions on “Constable & Toop a la recerca dels fantasmes del Londres victorià.”

 1. ¡Hola guapa!
  Uy, he tenido que echar para atrás en mi memoria para acordarme de mi familia catalana, cuando hablaban catalán y… No sé, creo que lo he hecho bastante bien y lo he entendido jajaja.
  No sé si termina de llamarme el libro, porque eso de que se haga lento a veces… Aún así, puede ser bastante interesante, hace mucho que no leo nada relacionado con fantasmas.
  ¡Muchos besos!

  1. Muchas gracias por el esfuerzo! Aunque se puede cambiar el idioma a castellano heheheh
   La verdad es que aunque a veces se haga lento en la bascula de este libro pesan mas las cosas buenas que las malas.

   Nos leemos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like