Els mites que més m’agraden de la literatura.

Quan llegeixes molt i tens predilecció perquè t’agradin els mites, com em passa a mi, acabes formant un gran imaginari mitològic propi.

 

Que vull dir? Una mena de llista pròpia dels mites literaris que em fascinen i formen part del meu imaginari i del de molta gent, és clar. Surtin a les novel·les que surtin i estiguin transformats de la manera que estiguin, són mites que m’encanten.

 

L’eterna joventut, un vampir, els fantasmes per exemple són mites literaris que han sobreviscut al pas del temps, han fascinat als homes i segueixen sent d’allò més rellevants.

 

Ara bé, tots tenim predilecció per alguns en concret. Avui us vull compartir els que a mi més m’agraden. Compartiu amb mi aquesta llista?

 

Els mites

 

– LA MARCA NEGRA. Vaig llegir sobre aquesta maledicció dels pirates per primera vegada a La isla del tesoro i es veu que va ser el mateix Luis R. Stivenson qui se la va inventar. Doncs vaja amb la idea que va tenir!  Com segur que sabeu el mite s’ha escampat per les novel·les de pirates com En costas extrañas o pel·lícules com Piratas del Caribe.

 

També deixeu-me dir que altres marques, com la coneguda Marca Tenebrosa de la saga Harry Potter guarden força similitud amb aquest mite. Ha sortit d’allà mateix? Això ja no ho ser respondre.

 

La marca negra
Jack Sparrow y Davy Jones. El cofre del hombre muerto.

 

– EL NAUTILUS. Un submarí preparat per passar tota una vida sota del mar. Que permet navegar i veure el regne marí quasi inexplorat pels homes? M’apunto! Però a més a més de ser un mite extraordinari, el Nautilus ens porta una història d’allò més maca i tendre. I si no, llegiu 20.000 llegues de viatge submarí de Verne i ho comprovareu. Per això aquest objecte mitològic de la literatura forma part d’aquesta llista.

 

 

– ELS MAGS. Merlí, Gandalf, Dumbeldore, etc. Qui va ser el primer? La veritat és que no en tinc ni idea. Però la figura d’un mag de cabells i barba blanca i una túnica llarga està present en molts llibres de fantasia. Si trobeu una història amb un d’aquests personatges tan característics, no deixeu de llegir-la. Segur que és interessant.

 

Mag Gandalf a El senyor dels anells: la comunitat de l’anell (2001).

 

 

– AVADA KEDAVRA O QUALSEVOL MALEFICI AMB UN BON NOM. Parlant de mags, no podia faltar això de les malediccions innombrables. La saga Harry Potter n’és el màxim exponent. Sí, a mi m’encanten les tres malediccions prohibides, però he d’admetre que tots els llibres on hi hagi maleficis amb noms xulos ja m’han atrapat. Sense anar més lluny, fa poc vaig descobrir La Purga Negra a Constable & Toop.

 

Bellatrix llençant el malefici Avada Kedavra. Harry Potter y la Orden del Fénix.

 

 

Més mites literaris…

I a partir d’aquí, els mites que m’agraden estan tots relacionats amb els animals fantàstics. Per això una de les pròximes entrades que he pensat que faré serà exactament això, compartir els mites que més m’agraden però aquest cop relacionats només amb els animals.

 

 

I VOSALTRES?

Què us sembla? També teniu un llista de mites literaris que us encanten? Compartiu amb mi algun dels que he anomenat?

 

 

Comment on “Els mites que més m’agraden de la literatura.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like