In Darkling Wood: Un conte de fades d’allò més tendre.

 

 

Benvolguts lectors. Fa poc, vaig passar una d’aquestes ressaques lectores tan famoses. (Si us està passant això, feu un cop d’ull a aquestes lectures refrescants per el més d’agost). Així que, em vaig perdre per la biblioteca durant molta estona. Molta. I vaig agafar molts llibres. Més de la meitat no em va agradar. Però entre ells, un em va sorprendre molt.

 

Es tracte de In Darkling Wood, un llibre dEmma Carroll. (Perdoneu que no us escrigui el títol amb català o castellà, però no l’he trobat en aquests idiomes).

En tot cas esteu davant d’una història commovedora. Literalment. Va, deixeu-m’ho explicar…

 

 

De què tracte?

Una trucada a mitjanit sembla canviar la sort del germà de l’Alice. Per fi han trobat un donant de cor compatible amb ell. Tot i ser una bona notícia, per l’Alice suposarà un canvi radical a la seva vida: haurà d’anar a passar una temporada a casa de la seva àvia paterna, quasi una desconeguda, mentre la seva mare es fa càrrec del seu germà.

 

 

L’Alice haurà d’aprendre a viure en un ambient desconegut i més aviat hostil. I per acabar-ho de fer més difícil, al bosc de darrere de casa la seva àvia, passen coses estranyes. L’Alice es veurà immersa enmig d’una lluita per salvar un bosc centenari del qual els arbres no són els únics habitants…

 

 

Pros

 

 

– UN BOSC ENCANTAT. Fa falta alguna cosa més perquè un llibre sigui interessant? El bosc encantat i els seus habitants sempre és un ganxo infal·lible. Penseu en quans storytellings  o contes de fades famosos han passat en boscos encantats… I si no se’n us acut cap, doneu un cop d’ull a les famoses històries dels germans Grimm.

 

 

 

– L’ALICE ÉS UN AMOR. La veritat és que, tot i ser un llibre per lectors joves, m’ha agradat molt la protagonista. Generalment, en aquest tipus de llibres et trobes amb nenes de 12 anys que sembla que en tinguin 15 pel que pensen i fan. No és el cas. L’Alice és un personatge força realista i que, al llarg de la història evoluciona i reacciona amb lògica davant dels fets que li passen. A més a més, se li acaba agafant afecte.

 

 

 

– UNA TRAMA INTERESSANT. El bosc encantat, tot i que té un pes molt important en la trama, no és l’únic en què se centre el llibre. Carroll és capaç d’escriure una trama fantàstica relacionada amb una trama realista menys comuna en aquest tipus de llibres: la història d’un nen malalt. La barreja d’aquests dos fets fa que, el conjunt sigui una trama d’allò més interessant.

 

 

 

– LA HISTÒRIA EPISTOLAR PARAL·LELA. I per si fos poc, enmig d’aquest embolic de trames, ens anem trobant unes cartes dels anys de la primera guerra mundial. Es tracte d’una nena que, paral·lelament a la protagonista, també esperarà la tornada del seu germà.

 

 

 

– EL LLIBRE DESPRÈN TENDRESA. Simplement això. Tota la història és molt tendre. He intentat descriure-ho amb paraules, però després, he escoltat aquesta cançó i he pensat que li anava com l’anell al dit al llibre…

 

 

Contres

 

La veritat és que no puc dir massa res que no m’hagi agradat. El llibre em va enganxar molt. Per això només en destacaria una coseta negativa:

 

 

– UNA NARRACIÓ UN PÈL PREVISIBLE. Sí, és un d’aquells llibres que saps que acabaran bé abans que els comencis a llegir-lo. Però no per això la història se m’ha fet menys interessant. Com us he dit, l’embolic de dues trames tan diferents i l’aparició del bosc encantat han estat, per mi, elements que han pesat més que aquest punt negatiu de la història.

 

The incredibles, 2004.

 

 

 

Us el recomano?

Doncs sí, tot i que cal tenir en compte certs punts: esteu davant d’un llibre de literatura juvenil, per tant, força juvenil i fantàstic. O sigui que us trobareu una història senzilla i fàcil. Però tot i això, alhora crec que és un llibre tan tendre i amb una trama interessant que us pot regalar una estona molt agradable.

 

 

I VOSALTRES?

Havíeu sentit mai a parlar d’aquesta autora? Creieu que us agradaria el llibre? 

 

2 opinions on “In Darkling Wood: Un conte de fades d’allò més tendre.”

  1. Como te he dicho en instagram, me encanta la reseña y me quedo por el blog que también me parece que tiene una gran pinta!!
    Te dejo la dirección del mio por si te quieres pasar, y nos vemos por las redes!! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like