Les millors webs de recomanacions de llibres… a part d’aquest blog.

Hola lectors!

 

Feia dies que volia fer una entrada d’aquesta mena. Moltes vegades, quan parlo de llibres amb la gent, em sol preguntar: 1. d’on trec el temps per llegir, 2.Com ser quin llibre llegir.

 

Sobre el punt número 1 fa poc en vaig parlar. Us explicava 5 trucs per llegir quan no tens temps per llegir després de passar una època (si mes de maig, a tu em refereixo) de tenir zero temps.

 

En tot cas ha arribat l’hora de parlar de com saber quin llibre escollir per llegir i no equivocar-nos. Sí, està clar que la contraportada ens pot ajudar a tenir una idea de la història però… i quan ens trobem amb aquelles contraportades que només són una línia enigmàtica? O quan la llegim i tampoc en traiem res clar?

 

Doncs llavors, molt fàcil, entreu en aquest blog i mireu si hi ha una ressenya del llibre!

 

Bé, i si no, existeixen un munt de plataformes que són genials per saber si un llibre val la pena o no. O fins i tot que t’ajuda a descobrir quins llibres et podrien agradar. Aquestes són les millors webs i comunitats de recomanacions de llibres:

 

Plataformes de llibres:

 

GOODREADS. Un clàssic. Suposo que no us descobreixo el món. Però… què faríem sense aquesta plataforma? Per començar hi ha milers i milers de llibres. Bé, crec que tots els que he buscat sempre m’han sortit.

 

I després, molts i molts d’usuaris. Es podria dir que és com el Facebook dels llibres. De debò, de vegades descarto o no llegir un llibre per les opinions que n’han dipositat els usuaris. Sobretot hi ha una noia… s’ha llegit tots els llibres que m’agraden i no sol equivocar-se.

 

Busqueu algun usuari amb els mateixos gustos que vosaltres i se us obrirà un món literari nou. Ah… que em voleu a mi? Aquí us deixo el meu perfil.

 

 

OH!LIBRO. Fa relativament poc que vaig descobrir aquesta plataforma. Però m’encanta. Senzillament és una idea genial de negoci. L’hauria desenvolupat jo si tingues diners…

 

En definitiva és d’una plataforma on entres les dades d’allò que t’agrada i el què no t’agrada llegir (amb uns dibuixets molt simpàtics) i a partir d’aquí et busca els llibres que més s’ajusten a aquestes característiques.

 

Vaja, com una app de cites però amb llibres. No és fantàstic? Doneu-hi un cop d’ull de debò. Més d’un llibre que m’ha recomanat m’ha agradat molt.

 

 

BOOKSEER. Aquesta pàgina funciona bàsicament com una app. S’introdueix un llibre (l’últim que has llegit) i el seu autor. A partir d’aquí s’origina un llistat amb els llibres de la mateixa temàtica que et poden agradar. Si cliques sobre alguna de les opcions, la pàgina et redirigeix a Amazon. Apa, tot llest per comprar, per descomptat.

 

El problema? normalment ja coneixes els llibres que et recomana. Bé, sobretot si ets força friki com jo i  la teva missió a la vida és llegir i llegir. Llavors potser no et descobreix tant el món aquesta web.

 

 

– ROCA LIBROS. Si voleu passar una estona entretinguda cercant llibres, aquesta és la plataforma. Amb un senzill buscador emocional, l’editorial permet ajustar allò que estàs buscant en un llibre. Fantàstic o més realista? Seriós o divertit? Curt o llarg? i així anar fent. Quan decideixes què és el que et ve de gust llegir, Roca Libros et busca quins llibres responen a aquests estats emocionals.

 

El problema? Bé, de vegades surten molt pocs llibres entre els quals escollir. És millor ajustar poques opcions i tenir més opcions que intentar ajustar-les totes i tenir només un llibre com a opció o fins i tot cap.

 

 

– THE FUSSY LIBRARIAN. De les webs de recomanacions potser la que m’agrada menys. Més que tot perquè aquesta plataforma és ella mateixa que t’envia, via mail, llibres que et poden agradar. Després d’haver entrat un qüestionari sobre els teus gustos, és clar.

 

El problema?  No et pot ajudar si busques un llibre en un moment concret. T’has d’esperar que t’arribi per mail. I tots sabem que quan mirem el mail prou coses tenim a fer.

 

 

 

I VOSALTRES?

Feu servir alguna d’aquestes plataformes quan no sabeu què llegir? Les coneixíeu? Quina creieu que és la millor?

 

4 opinions on “Les millors webs de recomanacions de llibres… a part d’aquest blog.”

  1. Com a plataforma bibliogràfica faig servir aNobii, però només com a base de dades per registrar els meus llibres. Funciona lamentablement, també t’ho diré. Però per buscar recomanacions no faria servir aquestes plataformes, hi ha massa interessos editorials darrere com perquè siguin independents, és un món força podrit. I si no ho estan, ja ho estaran. El Goodreads, on m’hauria d’haver apuntat inicialment, però vaig conèixer primer aNobii, potser és diferent, perquè allà interacciones amb usuaris reals, encara que tampoc els coneixes, i tampoc no saps qui t’està venent res. La veritat és que em refio molt més dels blogaires, i em miro el twitter per conèixer les novetats. Tot i així, ni tan sols els blogaires estan lliures d’estar patrocinats per una o altra editorial… Així que al final em quedo amb el meu instint lector, que de vegades falla, naturalment. Això sí, mai estic sense saber què llegir, des de fa molt temps. La llista de pendents a casa és llarga, opcions no en falten, i llavors només depèn de si em ve més de gust un o altre.

    1. Doncs no conec aNobii així que no hi puc opinar. Goodreads sense dubte te’l recomano, encara que no siguis molt fan d’aquestes xarxes socials, allà hi ha quasi tots els llibres i un piló de recomanacions de cadescun. Però en fi, crec que t’entenc i tens raó. On hi hagi un blog i una opinió lliure d’interessos que s’apartin les altres plataformes.

      Gràcies pel comentari.

  2. Tenc pendent fer-me un perfil a Goodreads (sí, ja estic tardant…) però amb tanta xarxa social me fa mandra. Però crec que aquesta podria estar bé i igual per temes literaris hauria de fer un pensament. De la resta que menciones, la majoria, no les coneixia. Gràcies per la informació 😉

    1. Sens dubte t’has de fer el perfil a Goodreads. Encara que sigui una xarxa social no demana massa temps com altres i hi pots està més superficialment. Això si, va genial per veure llibres, recomanacions i opinions. Jo hi estic força enganxada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like