Lectures de tardor. Què llegir asseguda al sofà amb una manta?

La tardor ja és aquí i això vol dir, una nova estació per llegir. Deixem enrere la calor, és hora d’agafar la manta, fer-se un té i asseure’s al sofà a llegir. A fora ja comença a notar-se el Winter is coming i cal preparar-se. Per això avui us porto les lectures de tardor. 

 

mmm…

 

Anna, existeixen llibres que només es poden llegir a la tardor? Bé, és clar que no. Però igual que els llibres d’estiu han de ser més aviat refrescants i curts, els llibres de tardor solen complir amb unes característiques concretes:

 

– Llibres més aviat d’ànim decadent. Sí, igual que les fulles que cauen dels arbres. Eh que és poètic?

 

– Thrillers. Els llibres de novel·la negra amb assassinats amb tota regla els deixem per l’hivern.

 

Llibres amb boscos fantàstics i màgia, molta màgia. Tot i que la màgia lliga amb qualsevol estació ara que hi penso.

 

– Cases encantades i tot el que pugui tenir a veure amb fantasmes. Per alguna cosa a la tardor és quan hi ha el dia dels morts.

 

 

 

Lectures de tardor:

 

La casa de riverton. Kate Morton.

 

 

Sens dubte un llibre ideal per aquesta estació. Viatjareu a una casa victoriana durant l’època de la Gran Guerra on us espera uns personatges plens de secrets. Les seves vides formaran un gran entramat amb un desenllaç inesperat.

 

Una novel·la una mica decaient però de la que jo no en vaig poder treure els ulls en els pocs dies amb què me la vaig llegir.

 

 

 

Ara llibres editorial

496 pàgines.

Ficció.

 

 

 

Constable & Toop. Gareth P. Jones.

 

Fantasmes en el Londres victorià, us en vaig parlar fa poc i us en parlarè força sovint. Un llibre divertit, dinàmic, amb un argument on tot encaixa al final i amb fantasmes. Molts i molts de fantasmes.

 

AH! I quasi m’olvidava del millor: La PURGA NEGRA! El millor nom per anomenar un mal!

 

 

 

Constable & Toop

Anaya Infantul y Juvenil.

390 pàgines.

Novel·la juvenil fantàstica.

 

 

 

 

 

Después del bosque. Kim Savage.

 

Si us sóc sincera, me l’estic llegint actualment, per tan encara no en tinc una visió completa (quasi quasi!).

 

Tot i això l’incloc en aquesta llista per dos motius fonamentals: (A) el bosc juga un paper fonamental en la narració i (B) és un thriller de por psicològica. Per tant dos dels ingredients essencials per ser una lectura de tardor. A més a més m’està agradant força!

 

 

Después del bosque.

Editorial Hidra

352 pàgines.

Thriller psicològic juvenil

 

 

 

 

In Darkling Wood. Emma Carroll.

 

Si voleu endinsar-vos a boscos fantàstics plens de fades aquest el vostre llibre. Escrit per  a joves però amb una narrativa que també atrapa els adults.

 

El llibre aconsegueix transportar-te al bell mig del Darkling Wood i sentir els arbres, les fulles i la natura al teu voltant. Allà trobareu un munt de fades que, si no intenteu ajudar-les, se us poden girar en contra i fer-vos la vida impossible.

 

 

 

In Darkling Wood

Faber & Faber

320 pàgines.

Narrativa juvenil fantàstica.

 

 

 

 

 

El fantasma de l’òpera. Gaston Leroux.

 

Clàssic que vaig llegir ja fa temps però que sens dubte enganxa amb aquesta època de l’any.

 

El llibre és capaç de crear una ambientació d’allò més misteriosa i tèrbola sobretot amb el soterrani del teatre de l’òpera com a escenari principal. A més a més, està protagonitzat per un personatge com el fantasma, un home turmentat pel seu aspecte físic però amb un cor preparat per estimar.

 

 

El fantasma de l’òpera.

Grupo Anaya.

385 pàgines.

Ficció clàsica.

 

 

 

El senyor de les mosques. William Golding.

 

Sense dubte un dels llibres més decadents que he llegit mai. Assistir al procés de degradació dels nens que s’han quedat sols a l’illa és, d’allò més inquietant. Els seus actes, els perjudicis i l’egoisme final…

 

A més a més es pot fer el paral·lelisme dels rols dels nens amb els de la  societat en què vivim. Sens dubte fa pensar. A mi és una novel·la que em va encantar. Un gran clàssic per tots els públics.

 

 

Grup62

240 pàgines.

Ficció.

 

 

 

 

La maledicció de Hill House. Shirley Jackson.

 

Una novel·la de por psicològic, sense fantasmes ni grans assassinats. Però tot i així, un clàssic del gènere de por.

 

En aquesta història, els fets ambigus estan a l’ordre del dia i els personatges i la casa juguen un paper protagonista. Una obra que potser no agrada a tots els públics perquè no és fàcil de llegir però que, sens dubte, es mereix estar en aquest llistat de lectures de tardor.

 

 

 

La maledicció de Hill House

L’Alta Editorial.

280 pàgines.

Novel·la de Terror.

 

 

 

I VOSALTRES?

 

Esteu d’acord amb el tipus de llibres que s’han de llegir aquesta tardor? Us interessa alguna de les propostes? N’heu llegit alguna? Em recomanaríeu algun altre llibre per llegir aquesta tardor?

Expliqueu-m’ho!

 

 

 

3 opinions on “Lectures de tardor. Què llegir asseguda al sofà amb una manta?”

  1. He llegit les dues últimes obres que cites, ‘La maledicció de Hill House’ aquest mateix any, em sembla, i l’altre ja en fa uns quants. No en guardo un gran record, perquè com dius, és molt inquietant la degradació que van patint els nens. Et deixa mal cos. També et deixa mal cos la Shirley Jackson, però aquest em va agradar més.

  2. ¡Hola Anna!

    Estoy de acuerdo en que esta época es para libros más fantasiosos y de fantasmas. Aunque yo suelo alternar alguna lectura fresca también, porque si no se me hace pesado. Además por mi zona hace un calor.. que hasta noviembre no vamos a entrar en temas de ‘mantas’ creo yo…
    Gracias por los consejos.
    Un besito. Nos leemos.
    Lorena | El primer capítulo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like