La profecia del corb || El perquè et convertiràs en una frangirl d’aquesta saga.

 

AVÍS: aquesta ressenya NO està subjecte a un criteri literari neutral i racional sinó que està influenciada per una actitud d’emoció continguda i sostinguda al llarg de tota la lectura, altrament coneguda com a actitud de FANGRIL.

 

Quedeu avisats…

 

 

D’acord, accepto que he hagut de parar de llegir aquest llibre més d’una vegada. Parades de segons per refer-me i agafar aire amb tot el que sentia amb La profecia del corb. Per com havia de contenir l’emoció!!

 

He passat una estona genial llegint la primera part de la saga The Raven Boys. Se m’han posat els pèls de punta més d’una vegada. En definitiva, sí, el llibre m’ha encantat!

 

 

I és difícil que, amb el que m’ha arribat a agradar aquest llibre, aconsegueixi fer una ressenya neutral. Crec que ni ho pretenc. En aquest blog expresso les meves opinions de llibres i ho intento fer sempre de la manera més sincera possible. Per això us demano perdó perquè, aquest cop, la sinceritat em farà fer una ressenya molt de fangril.

 

En tot cas, feia molt que volia començar aquesta saga juvenil i, sort que per fi ho he fet!

 

De què tracte?

 

La Blue va néixer en una família on tothom es dedica a llegir el futur.

 

La seva desgràcia és que ella no ha heretat cap poder sobrenatural, tot que, en la seva presència, els poders dels altres es tornen més forts, i justament quan es tracta de predir el seu futur, tothom li diu que si fa un petó al seu amor verdader… l’amor morirà.

 

La nit de la vigília de Sant Marc, la Blue acompanya a la seva tia a veure desfilar les ànimes dels que aviat moriran. La Blue mai n’ha vist a cap… fins que l’anima d’un noi s’acosta cap a ella i li parla. El seu nom es Gansey, i la Blue reconeix que és un dels estudiants rics d’Algonby, l’escola privada del poble. Es un noi del corb. 

 

 

 

Maggie Stiefvater

Editorial Cruilla

448 pàgines

Ficció juvenil fantàstica

La lectura:

 

– La història és completament original. Al principi, pensava que seria de temàtica molt i molt romàntica per la descripció de la contraportada, però NO. El romanticisme és només una part molt petita del llibre, quasi inexistent. Hi passen tantes coses que al principi costa una mica d’entendre l’argument. Bàsicament és una mica confús perquè creus que anirà per una altra banda. Però això li dóna a tot el llibre un toc original.

 

 

Ha sigut fàcil enganxar-me després d’aquest primer moment de confusió. La trama gira al voltant de la màgia i l’energia. El grup dels nois del corb busquen una línia terúl·lica (una línia d’energia) per despertar un antic rei de gales que farà un favor aquell que el desperti. Però no només això. Aquest llibre juvenil també es focalitza en els problemes diaris dels protagonistes, les seves pors, temors i allò que més anhelen.

 

M’encanta l’argument!

 

 

Com us he dit, també hi ha un petit component romàntic. La qüestió és gens clar qui sent afecte per qui, ja que els sentiments queden amagats pel desig de descobrir aquesta línia terúl·lica.

 

No negaré que s’hi entreveu algun clixé (uch! quin mal em fa dir això) en l’argument de La profecia del corb. Parlo de la típica història del nen ric que enlluerna a una noia de classe mitjana-baixa. Però com que no se centra gaire amb aquest aspecte no m’ha molestat massa. Bàsicament perquè: (A) En Gansey enlluerna a tothom. (B) La Blue té les idees suficientment clares per no deixar-se enlluernar a la primera de canvi. (C) L’Adam està pel mig i és l’únic que realment ha mostrat interès per la Blue.

 

 

 

– M’he enamorat dels personatges. I ara l’altre gran pilar d’aquest llibre juvenil: els personatges. Stiefvater crea i caracteritza 5 personatges protagonistes a La profecia del corb, cadescún dels quals t’atrapa per com és.

 

En Gansey és el centre del grup, un gran sol (potser una mica massa pel meu gust) que li porta a ser la seva personalitat. Què vull dir? Que no ho fa amb mala fe. No busca popularitat. Es tracte d’un personatge que ho ha tingut tot a la vida però que també ho ha estat a punt de perdre tot. Per això sempre intenta mantenir el que més l’importa, els amics, a prop però no podrà canviar la seva personalitat.

 

 

Amb la Blue, l’única noia membre del grup, hi he empatitzat molt. És una noia extravagant i rara però segura de si mateixa. No té manies, prejudicis, ni deixa de fer res pel que els altres puguin pensar. Tot això la porta a ser una noia molt propera que rapidament s’integra al grup dels nois i un personatge que s’aprecia molt.

 

La Blue. No m’agrada massa posar “imatges” de personatges, ja que cadescu se’ls imagina d’una manera o altra. Però aquesta Blue s’acosta molt a la idea que jo tenia al cap. (cherryandsisters.tumblr.com)

 

 

L’Adam és un tros de pa. T’atrapa per com s’esforça amb tot, per la bona persona que és. A diferència dels altres té una vida que s’ha de guanyar tot el que té. I això el turmenta. Bé, això i altres problemes que no us desvelaré.

 

 

I en Ronan? M’encanten els personatges incompresos que són uns malcarats!! D’acord, és una mica clixé típic i tòpic com a personatge, però ja us he dit que res en aquesta ressenya tenia gaire sentit. En tot cas, que en Ronan es fiqui en totes les picabaralles, m’encanta. Estic segura que juga un paper molt important en tota la saga.

 

 

En Noah és potser  el que menys m’ha agradat. La seva història, tot i que m’ha fet pena, no l’he acabada de sentir massa. Espero però que, en mica en mica, deixa de banda aquesta timidesa i puguem descobrir més sobre els seus sentiments.

 

 

 

M’encanta la descripció dels espais i els detalls. Llegint les escenes d’aquest llibre sembla ben bé que vegis una pel·lícula al teu cap. L’autora crea uns espais genials! La casa de la Blue o d’en Gansey per exemple. Són llocs que he sigut capaç de fer-me una de les millors imatges mentals en molt de temps. I no us penseu que l’autora de La profecia del corb ens bombardeja amb descripcions feixugues i llarguíssimes. Res d’això. Stiefvater té una habilitat magistral per explicar detalls.

 

 

 

– Un final totalment obert. Lògicament es tracte d’una saga i el final està pensat per voler seguir llegint els llibres. Però amb aquest final ho té assegurat!! Queda molt per saber d’aquest llibre juvenil! I els últims esdeveniments, passen moltes coses però no sabem com ho afrontaran els personatges. Sens dubte, l’autora sap com mantenir-te enganxat.

 

He llegit algunes ressenyes que diuen que, aquest primer llibre, és com una gran introducció. Potser sí. Potser per això mateix però, els personatges, els espais m’han arribat tant. I potser per això mateix som capaços d’entendre més l’argument confús del principi. Si és veritat que ha estat una gran introducció, no m’ha molestat gens.

 

Te’l recomano?

Sí, sí, sí i sí!!! Se’ns dubte! És un llibre per llegir sí o sí. He dit sí una altra vegada? Deu ser perquè SÍ que te l’has de llegir.

 

La profecia del corb és un llibre que està escrit per ser un best-seller i tenir una munió de fans al seu darrere. Si creus mínimament que pots ser un d’aquests fans, prova de llegir-te’l!

 

 

 

I VOSALTRES?

L’heu llegit? Creieu que us pot agradar aquest llibre? Sou uns potencials fangirls?

Expliqueu-m’ho.

 

 

4 opinions on “La profecia del corb || El perquè et convertiràs en una frangirl d’aquesta saga.”

 1. No sabes cuanto me alegra ver que has disfrutado de la historia. Yo tengo muchas ganas de leer la saga y espero poder hacerlo pronto y más viendo lo mucho que has fangirleado tu con este libro. Además, pese a que soy una romántica empedernida me gusta que en este tipo de libros se dosifique muy bien el tema de relaciones amorosas. Así que me gusta saber que tiene la dosis justa ^-^

  ¡SE MUUUUUUUUUUUUUY FELIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIZ ^-^!

  1. Sin duda es una saga que me engancho. Todo fresco y lejos de las tramas poco originales a que estamos acostumbrados en las sagas juveniles.
   Yo te diría que lo empiezas cuando antes mejor.

   Ya me dirás que tal y si te ha gustado!!

   Un placer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like