El gran dilema: llegir en paper o en ebook?

Ha arribat el moment de la gran pregunta!. A partir d’aquí, senyores i senyors, ja no serem mai més el mateix. Perquè ens dividirem en dos bàndols: aquells que prefereixen llegir en paper i aquells que es decanten pel format digital. No tranquils, no és tan apocalíptic. Continuarem sent amics encara que no estigueu al meu bàndol!

 

 

En realitat, la motivació per escriure aquest post és ben clara. D’aquí poc marxaré a fer un viatge llarg de mesos (sí, un altre, però aquest cop més lluny). En tot cas, amb perspectives de no poder sobreviure sense llegir, estic pensant a comprar-me un ebook. Però em desperta grans preguntes… m’agradarà llegir en format digital? M’hi acostumaré?

 

Per això avui us ho pregunto a vosaltres: Què preferiu, llegir en paper o en format digital? Per què? Algú ha provat les avantatges del format digital?

 

 

 

El paper

Per mi, no hi ha res com el llibre en paper. El tacte de les pàgines al passar-les una a una. Les lletres impreses. L’olor que desprèn el llibre en passar les pàgines ràpidament. La portada i la contra portada. Em podeu dir romàntica, però tots aquests elements són molt importants en la meva lectura.

 

L’edició, el llibre físic, acaba formant part de tot el procés de la lectura. Sí una edició està ben feta, canvia molt les ganes d’agafar el llibre i llegir-lo. Molts cops, una bona edició és una gran motivació per comprar el llibre.

 

Però és que a més a més, després d’haver llegit el llibre, si el tenim en paper, el tornarem a agafar. El traurem de l’estanteria de tant en tant per mirar-lo. Per tornar a passar les seves fulles de manera ràpida per recordar la història que amagava.

 

Coneixeu la sensació oi?

L’ebook.

És innegable que el format digital ens aporta grans avantatges amb els quals els llibres físics no poden compatir. Per començar, la seva lleugeresa. Exacte, l’ebook és prim, lleuger i petit. Un gran avantatge si vas carregat com una mula o si el que vols és que et càpiga a tot arreu. D’acord, els llibres de butxaca també intenten ser petits i lleugers. Sí. Però és que encara té més avantatges un ebook.

 

 

Amb l’ebook et pots endur milers de llibres guardats en un sol aparell. Impossible pensar a endur-te milers de llibres en format de paper a la maleta. Més que tot, inviable.

 

 

I aquí ve el moment flashback:

 

En el meu anterior viatge llarg vaig tenir la sort de conèixer una noia igual d’aficionada a la lectura que jo. Però a diferència que jo, ella portava un ebook i tenia milers de llibres per llegir en aquell petit aparell. La vaig envejar. Perduts en el mig d’una vall de Portugal, aquella noia podia llegir sempre que volia i infinitats de llibres. Jo, només podia triar entre els llibres que hi havia en una caravana, quasi tots en francès.

 

Frodo. Així em vaig queda jo en descobrir l’Ebook d’aquella noia.

 

 

 

 

Així doncs, Anna, què decideixes?

 

Indesició…

 

 

A veure, com veieu, sóc de llegir en paper. Sempre, sempre he llegit amb paper, i l’únic cop que vaig intentar llegir amb ebook, ho vaig deixar estar. Ara bé, la meva situació serà… diferent de la del meu dia a dia.

 

Diuen que un llibre és un company de viatge, però quan en llegeixes tants, potser necessites molts companys de viatges. I això t’ho pot oferir un ebook, no?

 

Vosaltres què en penseu? Creieu que faria bé en comprar-me’l? Em costarà de llegir o m’hi acostumaré ràpidament? I quin em compraria?

 

 

 

2 opinions on “El gran dilema: llegir en paper o en ebook?”

 1. Si has de marxar de viatge llarg millor un e-book. Però mira’t un de bo, d’aquells de tinta electrònica, amb una bateria resistent, equipa’l amb una bona funda i pensa que, com el mòbil, és un objecte més llaminer de robar que no pas un llibre. El millor és que a part dels llibres que et puguis comprar, també tens l’eBiblio i llegir els llibres que estiguin en el catàleg (com si anessis a una biblioteca, vaja). Sóc més de paper, però per comoditat un e-book està molt bé.

  pd: Per si de cas pren almenys tres llibres en paper, no et quedessis sense bateria en un trajecte llarg i no tinguessis un endoll per carregar-lo.

  1. Doncs sí, tens raó. Veig molt més els avantatges de l’ebook pel viatge. Al final, a més a més, me n’han deixat un així que m’han estalviat el merder d’haver de comprar-lo. Ara només falta que no me’l robin…

   Tant de bo em pogués emportar llibres de paper, però amb el pla “mochilero” que vaig ho veig quasi inviable.

   Moltes gràcies pels consells,
   Ens llegim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like