5 tipus de portades sinistres per celebrar que s’acosta Halloween.

Hola lectors!

 

Fa dies que només us penjo ressenyes per aquí! Sí, la veritat és que aquests dies estic llegint moltíssim perquè “llegir molt” ja ho faig normalment. La qüestió és que se m’acumulen les ressenyes.

 

Però avui deixem una mica de banda les lectures per parlar de… de què podem parlar? Ah si, de LLIBRES és clar!

 

 

S’acosta Halloween o el Dia dels morts, com vulgueu dir-ne. Si sou pro americans o no és un tema que no tractarem aquí. Tot i que jo em confessaré: haig d’admetre que M’ENCANTARIA viure un Halloween americà menjant panellets. Tinc una mica de crisi d’identitat amb aquesta festa.

 

I tan cool!

 

 

El fet és que, amb motiu d’aquesta festa que m’agrada i m’agradaria celebrar, us vull escriure uns quants posts relacionats. El tema d’avui? 5 TIPUS PORTADES SINISTRES.

 

Portades

Les portades són una de les coses més magnífiques dels llibres. Qui no adora tenir a les mans un llibre amb una portada bonica?

 

Una portada conté l’essència de la història. En una sola imatge! Al·lucinant no? I siguem sincers, molt sovint és la que ens fa decidir llegir un llibre o no.

 

 

Per això avui us porto tipus de portades de llibres que m’encanten. Però, recordeu que estem a prop de Halloween, per tant, aquestes portades no són qualsevol. Són tipus de portades sinistres, terrorífiques, que volen plasmar la por i el misteri de la història en la seva imatge.

 

 

 

 

1. Us heu perdut? El protagonista al mig del bosc.

Tots ens preguntem perquè un personatge és tan estúpid per baixar al soterrani tot sol quan sap que passarà alguna cosa. Doncs això és el mateix. Perquè s’aventura el protagonista pel mig del bosc tot sol? Mai sabrem la resposta.

 

Però indubtablement, aquesta estupidesa ens porta una de les millors tipologies de portades sinistres que podríem tenir. Jutgeu si no vosaltres mateixos:

 

 

 

 

 

2. Els animals, o bàsicament els corbs, envaeixen les portades.

El corb és l’animal que acompanya la mort per excel·lència. Així que no és estrany trobar que moltes portades de llibres de misteri i terror el tinguin a la seva portada.

 

Però realment el trobeu tan menyspreable aquest animal? Ja no us recordeu de La profecia del corb? Si encara no esteu convençuts, mireu quines portades!

 

 

 

 

 

 

3. Cases encantades i abandonades de la mà de déu.

Si no hi ha una casa abandonada quasi que no hi ha història de por. I el mateix passa amb les portades. Per això hi ha un tipus de portades que es dedica a escenificar aquestes cases encantades. I m’encanta!

 

 

 

 

 

4. Tipografia, tipografia everywere.

Però no tipografia qualsevol. Les portades d’aquests llibres estan envaïdes per tipografia recaragolada (o no) que ens crea una sensació… vaja una mala sensació.

 

Així, molts llibres només necessiten el seu propi títol per crear una portada sinistra.

 

 

 

 

5. La nena de l’exorcista entre nosaltres.

Si sou dels que encara no heu oblidat la nena del exorcista, no us agradarà aquesta tipologia de portades. Bàsicament consisteix en nenes fantasmagòriques que envaeixen de ple les portades.

 

Les diferenciareu perquè porten un codi d’etiqueta molt particular: vestits llargs blancs.

 

 

 

 

 

I VOSALTRES?

 

Aquests són els tipus de portada de misteri i terror que més m’agrada. Però n’hi ha d’altres! Qui no visualitza per exemple la portada d’una mà arrossegant-se per terra?

 

Així doncs, quines són els vostres tipus de portades de misteri preferides? Esteu d’acord amb les meves categories? N’afegiríeu alguna imprescindible? 

Expliqueu-m’ho!

 

 

3 opinions on “5 tipus de portades sinistres per celebrar que s’acosta Halloween.”

  1. M’encanten este tipus d’entrades! Fa poc vaig llegir Las cosas que perdimos en el fuego, de Mariana Enriquez, un recull de contes de por molt creepy. La seua portada és una il·lustració d’Aleksandra Waliszewska que em fica els pèls de punta: https://goo.gl/MbNAzy De les que exposes tu, em quede amb la de The may queen murders.

    1. Ostres! I tant que posa els pèls de punta aquesta imatge!! La veritat és que, d’ençà que tinc el blog, cada cop m’agrada més els thrillers i les històries de por. I és que a més amb aquestes portades que posen als llibres…!!

      Gràcies pel comentari! Ens anem llegint! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like