Wrap Up setembre – octubre || Dos mesos molt ben aprofitats.

És l’hora de fer una mica de balanç literari del que he llegit aquests mesos.

 

Escriure un blog literari en català és força difícil de per si. Allà on tots els altres blogs literaris castellanoparlants i anglosaxons ja tenen un munt d’estructures consolidades, a la comunitat catalana li falta encara iniciar-se.

 

Per això començo avui amb els WRAP UP. Sí, a mi també em sona estrany. Però pels que no sabeu què és us en faig cinc cèntims:

 

El warp up no és res més que el resum dels llibres que has llegit en un període concret de temps. En els blogs grans, però, també és el resum una mica de com han anat el més en relació al blog. 

 

 

Lectures de setembre i octubre:

Doncs això em dedicaré a fer avui, una mica de resum, ja que aquests dos mesos han estat molt intensos pel que fa a la lectura. De vegades va bé aturar-se i reflexionar sobre tot el que s’ha llegit.

 

 

Setembre:

 

LA PROFECIA DEL CORB: El millor llibre que he llegit, sens dubte, aquests dos mesos. Si vau veure la ressenya, ja sabeu que la meva opinió no és neutral: sóc una FANGRIL confessa d’aquesta sèrie. Sí, estic desitjant llegir la continuació però em fa tanta ràbia que no hi sigui en català… |★★★★★| Goodreads |

 

EL NOI DE LA CASA DE LA MUNTANYA: Encara no entenc com no em va caure la llagrimeta amb aquest llibre. De l’autor d’El nen amb el pijama de ratlles, ja podeu suposar de quin tipus d’història estem parlant. |★★★☆☆| Goodreads |

 

VAIG FER LA MALETA UN DIA DE JUNY: Una grata, molt grata sorpresa llegir aquesta història. No solament pel seu nivell sinó també perquè és un llibre d’una autora catalana. A més a més, n’acaben de publicar la segona edició! |★★★★★|

 

SOTA EL FOC DE LES BALES, PENSARÉ EN TU: Un llibre d’autors espanyols que m’interessava sobretot per l’acostament que fa a La Batalla de l’Ebre durant la Guerra Civil Espanyola. Desafortunadament fa una visió massa romàntica de la guerra civil. |★★☆☆☆|

 

HYDE: Un thriller que no m’ha agradat gens. He odiat quasi totes les pàgines d’aquest llibre i sobretot els seus protagonistes. Estan ple d’estereotips. No val gens la pena. I sí, n’he fet una ressenya hater, no dubteu a passar-vos-hi. |★☆☆☆☆| Goodreads |

 

DESPUÉS DEL BOSQUE: El recorregut per la ment de la Júlia, després d’un any del seu segrest, ha estat sens dubte una història interessant. Sobretot perquè les obsessions i malalties mentals fan acte de presència i et deixen mig perturbada. |★★★★☆| Goodreads |

 

BLACKTHORN: Per relaxar els sentits res millor que les aventures d’un aprenent a apotecari que es veu immers en una batalla en ple Londres del s.XVII. |★★★☆☆| Goodreads |

 

Octubre:

 

LA REINA ROJA: Una distopia que tenia moltes ganes de llegir però que més aviat m’ha decebut. No deixa de ser un llibre oportunista que han tret en el moment adequat. Perquè la història està molt vista i l’escriptura no enganxa massa. |★★★☆☆| Goodreads |

 

TERCER SENSE ASCENSOR: He rigut força amb les aventures d’aquests personatges. De debò que l’autora sap com mostrar les pors de la nostra joventut. |★★★★☆| Goodreads |

 

DESPUÉS DE LA NIEVE: Un altre thriller – sí la cosa ha anat de thrillers – que m’ha sorprès moltíssim. Un protagonista i una veu narrativa excel·lent. Molt original. Si us agraden pel·lícules com The road (2009) us agradarà aquesta història. |★★★★☆| Goodreads |

 

HISTÒRIA DE FANTASMES: Recull de contes juvenils de misteri i por de diversos autors. Qui els ha escollit? El gran Roald Dahl. Tot i que no són dolents, he trobat que sempre es repetia el mateix patró en les històries. |★★☆☆☆|

 

GÈNESI: I l’últim thriller que he llegit, del que… bé m’he quedat força confusa. Ara, que això no us tiri enrere! És una història interessant i molt original. Jo crec que en faré més d’una relectura. |★★★☆☆| Goodreads |

 

LA ESPADA DE CRISTAL: I sí, el primer no em fa el pes, però jo, erre que erre. Continuació de la saga de La Reina Roja. Perquè el continuo? Perquè malauradament ens vam trobar a la biblioteca de cara jo i el llibre i em va ficar ullets… |★★☆☆☆| Goodreads |

 

Sí, he llegit moltíssim. Què voleu, he tingut temps lliure.

 

 

El millor i el pitjor

 

– El millor: Sens dubte La profecia del corb, la primera part de la saga The raven boys. Tot i que haig de dir que, si no hi hagués hagut aquest llibre m’hauria costat decidir el millor.

 

– El pitjor: Aquí tampoc torno a dubtar: Hyde. De debò que he sigut molt hater en la ressenya però una part de mi estava tan enfurismada per haver-lo llegit que no em vaig poder contenir.

 

 

 

I ara, què…?

Pels que encara no ho sabeu, me’n vaig de viatge. De viatge “motxillero a lo grande”. Per això us acanço que passaré a estar molt menys activa per aquí. Per està alerta de la meva situació, he obert un nou apartat al blog anomenat EN RUTA.

 

Ara, que això no us alarmi! No tinc intenció d’abandonar el blog el 100%. M’agraden massa els llibres i explicar opinions per aquí com per a deixar-ho està. Tot i que tinc entrades que encara no he publicat, el que notareu és menys activitat i algun post relacionat amb el viatge. Així doncs, el blog acabarà acollint més parts de mi: la lectura i les experiències del viatge.

 

Desitjeu-me sort!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may also like